Oferim tallers experimentals adreçats a tot tipus de públic de diferent temàtica (prehistòria, etnologia i medi ambient).
Les activitats tenen una duració aproximada de 90 minuts, per a un màxim de 25 participants per sessió. Inclouen explicació dialogada i material didàctic per a la part d’experimentació.
Podeu consultar l’oferta i fer la pre-reserva podeu omplir el formulari al final de la pàgina.
Punxa sobre cada element per a vore la descripció
La música és un fenomen universal i característic de les societats humanes. ¿Quins instruments s’utilitzaven en la prehistòria? ¿Per què s’utilitzarien? Experimentarem la música amb rèpliques, gràcies al registre arqueològic i les comparacions etnoarqueològiques. El cos seria el primer instrument i seguirem amb altres elaborats amb elements naturals (ossos, petxines, fusta, llavors) com els que tenim al taller.
L’activitat consisteix en aproximar-se a la terrisseria des dels orígens prehistòrics: el Neolític. Ens aproximarem a través d’aquests objectes a les formes de vida prehistòriques. En el taller se simula el procés d’elaboració de la ceràmica neolítica utilitzant els materials, tècniques de producció i decoracions i ajudant-nos de rèpliques.
A través de rèpliques de material prehistòric i l’activitat pràctica es donarà a conéixer al públic, les formes de vida de les societats prehistòriques i les tècniques d’obtenció del foc. Els participants experimentaran les dues tècniques prehistòriques amb l’objectiu d’encendre’l al taller. S’aprofundirà en el canvi que va significar per a la vida humana: quines funcions va tindre tant per a fer mes confortable la quotidianitat com pel seu paper socialitzador
Els participants s’acosten a les societats del Paleolític Superior i del Neolític mitjançant les seues expressions artístiques. Amb l’ajuda de rèpliques i comparacions etnoarqueològiques es coneixen les tècniques i els materials d’elaboració de la vestimenta, l’ornamentació i la decoració. Finalment, els assistents fan un adorn imitant els materials i les tècniques prehistòriques.
Els participants coneixeran l’aparició de l’art prehistòric, el seu desenvolupament, les tècniques i la contextualització. L’activitat està acompanyada per rèpliques de material prehistòric i fitxes que expliquen l’origen de l’art prehistòric i els exemples més significatius, així com les diferències entre l’art moble i l’art rupestre. Al taller, el públic podrà experimentar les tècniques de pintura i gravat de l’art prehistòric
Reserva de Tallers didàctics
Ideari oferta Tallers didàctics basats en l’experimentació per donar a conèixer el patrimoni cultural i natural.
- Inclou explicació dialogada i material didàctic
- Duració: 90 minuts
- Màxim: 25 participants per sessió
- Per a tots els públics.